keskiviikko 25. toukokuuta 2016

4. ja viimeinen päivä Kööpenhaminassa

Vetkuttelimme aamupalalla ja nautimme erityisen pitkään pöydän antimista. Sitten tavaraa kasaan, pursuaviin laukkuihin ja tapaamaan suomalaista terveystieteiden opiskelijaa. Nuori nainen,parikymppinen, on opiskellut Suomessa fysioterapeutiksi ja etsii itseään nyt toimintaterapian opintojen parissa. Toimintaterapian opinnot ovat Lundin yliopistossa ja ne kestävät 3 vuotta, jonka jälkeen voi vielä suorittaa halutessaan maisteriopinnot. Toimintaterapiakulttuuri on paljon kehittyneempää ja näkyvämpää täällä Tanskassa ja Ruotsissa kuin meillä Suomessa. Toimintaterapeutti ei ole ainoastaan "hoitaja" vaan hänen toimenkuvansa on hyvinkin laajasti preventiivistä.

Iltapäivällä, ennen kentälle lähtöä, päätettiin pistäytyä Nyhavn:issa. Juuri siellä, missä kaikki kuvaavat vanhat veneet, katukahvilat ja eriväriset kauniisti toisiinsa sointuvat kivitalot! Kaunista, niin kaunista ja ihana pieni tuulenvireen puhallus! Käväistiin myös tunnin kestävällä laivaristeilyllä ihailemassa Köpistä joista/ mereltä (?). Vinhaa touhua, kaupunkikuva selkeni ja saatiin hiukan kylttyyriäkin haisteltua (oopperatalo, HC Anderssenin koti jne). Hotellille palatessa käytiin muutama Strögetin kauppa läpi... jotain jäi pussiinkin.

Pikapikaa kentälle ja hohohoi, kone buukattu täyteen, meillä tyhjät boardingpassit, no seats awailable. Hiukan meinasi usko loppua, no Gatella odotti kuitenkin istumapaikat pitkin konetta. Lentokentältä oli tarkoitus ostaa vielä viimeiset tuliaiset, mutta juostiin aika pian kentän läpi ja suklaat saatiin runilla mukaan...

Kotona, väsyneinä, mutta onnellisina koko reissusta! Hyvin uusia kontakteja, uusia ihmisiä ja mannermaista elämää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti